top of page

KRACHT

VERSCHIL KRACHTTRAINING EN BODYBUILDING


Bodybuilding draait voornamelijk om de opbouw van spiermassa. Het doel bij bodybuilding bestaat voornamelijk uit het vermeerderen en vergroten van de spiermassa. Bodybuilders trainen met lagere gewichten en doen een hoog aantal sets en reps per oefening.

Bij krachttraining gaat het in de meeste gevallen om sterker te worden, maar zonder een bodybuilder te worden.

Zoals bij voetballers bijvoorbeeld die krachttraining toepassen om hun beenspieren te ontwikkelen om op die manier sneller bij de bal te zijn als de tegenstander.

Bij krachttraining train je met hogere gewichten en doe je een laag aantal sets en reps per oefening. Wegens de mogelijke risico’s verbonden aan krachttraining of bodybuilding laten personen die geen enkele ervaring hebben zich best bijstaan door een ervaren begeleider. En hiervoor ben je bij Fitnesscenter Dumbbell aan het juiste adres!

KRACHTTRAINING EN AFVALLEN

Veel mensen weten niet dat krachttraining een ideale manier is om af te vallen en een goed afgetraind lichaam te krijgen. Er wordt nog veel tijd geïnvesteerd in cardio, zoals de loopband en de crosstrainer, terwijl krachttraining een van de meest effectieve manieren is om vet te verbranden.

KRACHTTRAINING OOK VOOR VROUWEN?

Krachttraining voor vrouwen heeft de laatste jaren aanzienlijk aan populariteit gewonnen. En gelijk hebben deze dames want krachttraining is ook voor vrouwen uitermate geschikt!

Wil je echt een slanke en strakke lijn dan zal je als vrouw aan krachttraining moeten gaan doen. Krachttraining hoor ik je denken, dat is toch alleen voor mannen die aan bodybuilding doen? En van krachttraining word je toch allemaal maar groter en zwaarder?

Ons antwoord: Neen hoor!

Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: de meeste vrouwen zijn genetisch niet in staat om in formaat bodybuilder te veranderen. Dus maak je geen zorgen als je die extra gewichtjes in je handen neemt. Vrouwen hebben bijna geen testosteronproductie. Hierdoor ontwikkel je als vrouw geen spiermassa, maar word je lichaam steeds meer gedefinieerd en gevormd. Met als resultaat een strak en sexy lichaam.

Kracht: Over ons
bottom of page