top of page

SPINNING

WAT IS SPINNING?

Spinning is een populaire groepsles die draait om indoor fietsen op speciaal ontworpen stationaire fietsen, ook wel spinfietsen genoemd. Het is de bedoeling is dat je op het ritme en de beats van de muziek de weerstand van de fiets aanpast. Een intens uurtje zittend en rechtstaand fietsen, heuvels beklimmen en sprintjes trekken, waarbij u massa's calorieën verbrandt en uw conditie en uithoudingsvermogen flink zal verbeteren.
Het versterkt onder andere het hart, vergroot de longinhoud, zorgt voor een regelmatigere bloedsomloop, en is bovendien zeer bevorderlijk voor de soepelheid van de spieren.
Een spinningcoach geeft je de nodige instructies en begeleidt je doorheen deze hevige sessies!

Spinning is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en dynamische cardiovasculaire workout. Het kan echter intens zijn, dus het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de weerstand en intensiteit aan te passen op basis van je eigen niveau en comfort.

VOOR WIE IS SPINNING?

Spinning is intensief, maar toch voor iedereen geschikt. Wat de status van je conditie ook is, ongeacht leeftijd en lichaamsbouw. Je kunt een spinningfiets namelijk helemaal op jouw lengte en lichaam afstellen.

Je hoeft er geen talent voor te hebben want omvallen met de fiets is immers onmogelijk.

 

SAMENVATTING SPINNING:

  • Spinning is leuk, gezond en eenvoudig uitvoerbaar

  • Mooie, strakke en gespierde benen

  • Samen rijden is leuker dan alleen

  • Hart-en bloedvaten  en andere fysieke verbeteringen

  • Calorie en vetverbranding

  • Voor iedereen toegankelijk, geen ervaring nodig

Spinning: Over ons
bottom of page